Hadde det ikke vært for skattefuten, hadde det ikke blitt noen musical

Wrote a musical to pay the tax collector

”Det tok 25 år før vi fant ut at det der med butikk, det kunne vi ikke.

Vi prøvde bokhandel, burgersjappe, lekebutikk, gavebutikk, kondombutikk også.

Det der med økonomi…Fikk aldri helt dreisen på det. Det tok mange år før jeg begynte å bruke bankkort. Jeg må ringe kjerringa for å komme på koden til minibankkortet. Men så er det ikke alltid jeg får ringt heller, for da må jeg jo komma på koden til mobilen og ! Det er hun som betaler regningene. Nettbank? Uff, nei. Det skjønner jeg ikke noe av.

Jeg skyldte 200.000 kroner i moms for noen år siden, visste ikke mine arme råd. Det var da jeg satte meg ned og skrev ”Farende fant ”- musicalen. Den gikk for fulle hus. Da fikk vi betalt momsen for butikken.

Hadde det ikke vært for skattefuten, hadde det ikke blitt noen musical!

Og så fikk vi jo god tone da, futen og jeg. Neste gang klarte jeg å snu situasjonen til at det var egentlig han som var skyldig meg”

Tekst og foto: ©Anne Nyheim

Les også: Flere historier fra samme familie