Reiste kloden rundt før Bob Dylan var kjent

Photo: copyright Anne Nyheim, for mountainpeople.no

 

”Første spelleoppdraget jeg hadde var ei brøllupsspelling utabygds.   Jeg hadde akkurat fått lappen, det var på 70-tallet det her. Det skulle være taffel kl 16, og jeg dro i gang med ”I natt jag drömde” som den første sangen. Da reiste det seg brått en militær.

Èn sånn sang til, trubadur, og jeg forlater laget !

Jeg var ikke noe særlig til gitarist, og ikke kunne jeg mange sanger, heller, og der forsvant jaggu halvparten av repertoaret, gitt.

Vi skulle egentlig vært tre om å spille, men han ene sto fast midt i lamminga, og han andre hadde glemt det og reist bort. Jeg leide anlegg for en femtilapp i musikkbutikken til Thingstad, og klimpra i vei på gitaren i timesvis. Utpå natta hang jeg ikke helt med lenger, og måtte ringe etter hjelp. Jeg fikk tak i en fyr på trekkspill rett før han skulle legge seg, og han vart med et par timer.

Og så, da oppgjørets time omsider var kommet, langt utpå natta, dro verten ut en femtilapp av lommeboka, til trekkspilleren.

Og du, trubadur, skal nå hvertfall ha en hundrelapp!, sa han.

Jeg skrek i bilen hjem. Jeg hadde leid utstyr, spilt i 12 timer, og oppgjøret dekte knapt nok bensin. Jeg kunne forresten ha spart meg hele kvelden, for det ekteskapet varte ikke lell.»

 

 

Went walkabout a year, before Bob Dylan was known. Photo: copyright Anne Nyheim, mountainpeople

 

”Jeg for rundt kloden et år. Ble vitne til et mord i Australia. Så fikk jeg jobben til han som vart myrda.

Jeg var fremdeles ikke noe særlig til gitarist. Men da jeg kom hjem att fra Australia, bestemte jeg meg for å ha Bob Dylan-aften på en pub på Røros.

Pubverten bestilte ei halvsides annonse i Arbeidets Rett. På fredag skulle det være Evert Taube-aften, og på lørdag, vet du hva det sto i annonsen ?

BABYLONAFTEN. De hadde ikke hørt om´n Bob Dylan på puben.”

Tekst og foto: © Anne Nyheim